Кучетата, отличаващи се с изключителна интелигентност!

Кучето е предано същество. То винаги ще е най-добрият домашен любимец. И не само – кучето е верен другар и със сигурност ще участва във всяко занимания и лудория, която му предложите. Много лесно успява да завладее сърцето на своя стопанин с жертвоготовността си, с любовта си, с игривостта си, а също и със своя интелект.

Това са едни от най-умните животни на планетата. Кучето е много сетивно – то усеща настроенията, разбира емоциите Ви. Разбира и голяма част от думите Ви. Напълно възможно е домашният Ви любимец да разпознава двеста-триста и дори повече думи, а за животно това е доста богат речник!

А някои породи кучета са откроени като животни с особено интелигентно поведение:

Пудел

Тези домашни любимци са жизнерадостни и много лесно се поддават на обучение. Днес голяма част от кучетата в цирка са именно пудели. Те умеят да изпълняват команди и да представят доста богата гама от номера. В миналото пък са били използвани за пастири. Известни са с това, че а отлични пазачи, а също така имат и доста добри ловни умения!

Лабрадор Ретрийвър

Още една порода, известна с добрия си темперамент и бързия си ум. Освен като домашни любимци, те се използват и за много други неща, например: лов, при издирване на изчезнали животни и хора, поради отличното си обоняние, като помощници на хора с увреждания, те са кучета-водачи, а понякога дори и терапевти!

Доберман

Много разсъдливо животно с изключителен ум. Доберманът е отличник в изпълняването на команди. Нужни са му около пет повторения, за да ги заучи. Ако трябва да сме откровени – има хора, на които това би им отнело повече време…

Бордър коли

Смятано е за най-умното куче. То е пълно с енергия, която може да бъде впрегната в изпълнението на най-различни задачи. Най-често на тях се поверяват овчарските задължения. Кучетата изпълняват стриктно командите на стопанина си, но също така се справят много адекватно и при самостоятелното взимане на решения в непознати и екстремни ситуации. Освен това е много дружелюбно с деца и се разбира с други животни.

Истината е, че всички кучета, независимо от породата, са интелигентни.

В много случаи те се показват по-разумни, съобразителни и дори по-етични от нас самите. Ако и Вие у дома имате едно такова интелигентно и винаги любопитно същество, радвайте му се и му обръщайте внимание. Хранете го с качествена храна „Equilibrio“, развеждайте го редовно, взимайте го със себе си на походи и екскурзии, защото така ще обогатите неговия свят! А и преживяването ще е по-приятно и за Вас самите!


Facebook Коментари