ТРИ ПОРОДИ КУЧЕТА, КОИТО СЕ РАЗБИРАТ СТРАХОТНО С ДЕЦАТА!

Преди да се сдобиете с домашен любимец, важно е да се спрете на животно, което ще се разбира добре с всички членове на семейството, особено с децата. Често се случва родителите да отбягват идеята за отглеждане на животно у дома именно поради опасенията си, че то може да не се разбира с детето. Но има някои породи кучета, които са доказали своята лоялност, обич и грижа към малчуганите! Ето няколко неагресивни породи, които освен че ще се разбират с детето Ви, ще бъдат и негов най-добър другар в игрите:

КОЛИ
Порода първоначално била в помощ на овчарите – кучетата събирали скитащите се овце. Тази им история е свързана и с факта, че това са изключително активни и много отговорни животни. Те ще бъдат и отличен Ваш заместник, когато не можете да отделите достатъчно време за игра с детето. Кучето коли с часове наред ще лудува, играе и забавлява детето, при това с най-голямо удоволствие. Възможно е дори детето Ви да се умори преди кучето!
Освен това коли е куче, на което можете да се доверите безусловно. То се привързва към семейството и към абсолютно всеки негов член. И имайки предвид, че вероятно ще прекарва най-много време с детето Ви, можете да бъдете сигурни, че именно то ще е под най-голяма закрила от кучето! Коли в никакъв случай не е агресивна порода и лесно се поддава на дресировка!

ИРЛАНДСКИ СЕТЕР
Той също е сред активните кучета, обичащи общуването – идеалният другар за едно дете, което непрестанно търси внимание, връзка с околния свят и игра! Ирландският сетер е куче, което можете да отглеждате дори и ако имате бебе. Тук обаче важно е да имате предвид че високата активност на кучето може да се окаже прекомерна за едно съвсем малко дете и да го изтощи.
Но деца на четири-пет години и деца в ученическа възраст определено ще открият в тази порода верен приятел и компания за разходките! Кучето обича да е в движение и с радост ще откликва на всяка покана за игра!

ПУДЕЛ
По-малките породи безспорно са по-лесни за отглеждане у дома. А пуделът ще е удачно решение не само по тази причина, но и защото ще е изключително ласкав към детето. Тези кучета са жизнерадостни и много дружелюбни. Обичат игрите и динамиката, която едно дете определено би могло да му осигури!
Пуделите често биват използвани и като циркови артисти, защото много лесно се поддават на дресировка и обичат триковете и обучителните игри.

Освен дружка и бавачка на детето Ви, кучето обаче си остава и член на семейството, за който също трябва да се грижите! Ако искате то да бъде щастливо и доволно след цялата тази активност и щури игри с детето, добре е да му осигурите и качествена храна „Equilibrio“, която ще му даде енергия за следващи подвизи!

Facebook Коментари