Храните, причиняващи ПАДАНЕТО КОЗИНАТА на кучето

Козината на кучетата има своите важни функции, една от които е например защитна. Козината е необходима на животното и за това трябва да полагаме съответните грижи, за да бъде тя здрава. Кожата и козината са взаимно свързани, поради което почти винаги, когато има проблем с една от тези две системи, то това дава отражение и върху другата. Тоест, причините за непрестанното скубане на животното може да е причинено от проблеми с кожата. Разбира се, винаги има някакво количество косми, което ще се отделя от любимеца Ви. Ако обаче забележите, че то се увеличава значително и това не е свързано със смяната на сезоните, то най-добре е да се обърнете към ветеринар, който да прегледа животното.

Загубата на козина е проблем, който често засяга кучетата и може да бъде причинен от редица фактори. Освен кожни заболявания и проблеми, той може да е свързан с лоша хигиена, с паразити и непрестанно чесане, на проблеми с жлезите. Понякога обаче причината може да бъдем и ние самите, давайки на животното неподходяща за него храна.

За да се радва кучето Ви на здрава козина, то дръжте го далеч от тези храни:

Сол
Тя е важна и в умерени количества – необходима за нас. Но определено не е подходяща за кучето Ви. По-солената храна би могла да причини опадване на козината.

Подправки и пикантни храни
Наясно сме, че всяко куче има свой собствен вкус и някои много обичат храната им да бъде ароматна и подправена. Ако обаче искате да задържите козината на гърба на своя любимец, то избягвайте подправките, особено лютите.

Захар
За нея знаем, че така или иначе не бива да присъства в менюто на кучето, поради простата причина, че организмът му няма ресурсите да се справи с разграждането и усвояването ѝ. Падането на козина е сред вредите, които могат да последват от почерпките със сладки изкушения.

Царевица
Може би Вашият домашен любимец я обожава, но има доста кучета, които всъщност са алергични към нея. Тя съдържа захари, които не са подходящи за кучето . Така че царевицата би могла да повлияе негативно върху здравето на козината.

Яйца
Те са продукт, към който много хора са алергични. Това важи в пълна сила и за кучетата. Има животни, чиято козина окапва от алергичната реакция в следствие на хранене с яйца. Ако кучето Ви има непоносимост към яйца, то внимателно трябва да подбирате и млечните продукти, ако животното се храни с такива. Понякога те съдържат и яйца.

Подбирайте внимателно храната, която предлагате на домания любимец. Ако искате той да се радва на лъскава и красива, но най-вече здрава козина, то разгледайте предложенията на „Equilibrio“ и изберете най-подходящото за своето куче.

Facebook Коментари