Да имаме и куче, и чист дом!

Предполагаме, че кучетата са добре дошли във вашия дом. Но със сигурност бихте искали да се радвате и на чист дом, в който да се чувствате комфортно. Собствениците на кучета знаят колко трудно постижима е тази цел. С четири, при това космати крака в повече, задачата да почистите дома си не става по-лесна. Отпечатъци от кални лапички и косми навсякъде – това е, което Ви очаква и трябва да сте готови!

Прахосмукачка
Просто няма как да минем без нея. Тя ще е Вашият най-голям помощник срещу кучешките коми, листата и мръсотията, внесени от кучето у дома. Най-добре е да я пускате всеки ден, но това няма да е любимото Ви занимание. Онези, които могат да си позволят прахосмукачка-робот, ще оценят помощта ѝ!
Но ежедневното пускане на прахосмукачка може да бъде разредено до няколко пъти в седмицата, стига да прибягвате до някои други варианти за опазване на дома чист!

Четка за почистване на дрехи от косми
Тя също е задължително приспособление за онези от Вас, които отглеждат куче, котка или друго космато животно у дома. Тези подобни на валяк четки ще Ви помогнат да почиствате космите, които ще се появят по тоалетите Ви. Но освен това, четката е много удачна и за почистването на мебелите у дома. Можете да минавате диваните, столовете, креслата, възглавниците, лампионите. Става бързо, лесно е и дава чудесни резултати!

Поддържан педикюр
Той е просто задължителен за четириногия Ви приятел. Така ще предпазите кучето от болката и неудобството, когато ноктите са твърде дълги. А също ще предпазите и дома си – няма да има драскотини по дървения Ви под, няма да имате скъсани тапети и издрана тапицерия по мебелите!

Дръжте под ръка препарата за почистване на петна
Дано не Ви се случва, но все пак възможно е някога кучето Ви да се почувства неразположено. Повръщането в такива моменти не е изключено. За петната от повръщано или напишкано, или калните лапи по пода ще Ви е необходим добър препарат!
Калните следи всъщност могат да се предотвратят. Пред входната врата със сигурност имате постелка, на която забърсвате краката си преди да влезете. Дръжте и една кърпа, с която да забърсвате лапите на животното преди да влезе у дома и ще си спестите други неприятности, свързани с любимия Ви килим!

Кучето трябва да има собствено одеяло
Кучетата обичат да подремват през деня. За целта могат да избират различни места. Добре ще е ако приучите кучето да си ляга върху някое конкретно одеяло. Така, когато постелите одеялото на дивана, кучето ще се наслади на неговата мекота и уют, без да оставя косми след себе си! Така ще почиствате само едно одеяло!

Къпане
Съвсем честото къпане не е препоръчително. Трябва да внимавате и през зимните месеци, когато мократа козина в съчетание със студа не е особено удачна. Но все пак по една баня от време на време ще освежи кучето, а и ще редуцира падащата козина!

Храна
Красивата, лъскава и здрава козина на домашния Ви любимец зависи и от храната, която му давате. Избирайки „Equilibrio“ ще му осигурите вкусно угощение, което ще е полезно за него, а също и за здравата му козина, за да стои тя на гърба му, а не по мебелите у дома!

Facebook Коментари